dimarts, 17 d’agost del 2010

Robert Redford

Tal dia com avui va nèixer:

Charles Robert Redford, Jr. (Santa Monica (Califòrnia), 18 d'agost de 1936) és un actor, director, productor i filantrop estatunidenc. És també el fundador del Festival de Cinema de Sundance i creador del Sundance Channel.

Entre d'altres premis, durant la seva carrera ha guanyat l'Oscar al millor director el 1981 per la pel·lícula Gent corrent, i l'Oscar honorífic el 2002.

L'inici de la seva carrera es desenvolupà a Nova York, on treballà a la televisió i el teatre.
Debutà el 1962 en la pel·licula War Hunt; en aquest film també debutaren els actors Sydney Pollack i Tom Skerritt. El 1966 treballà per primera vegada amb Jane Fonda, en l'obra d'Arthur Penn La caça de l'home.

Entre altres pel·lícules es pot destacar Havana (1990), Sneakers (1992), Íntim i personal (1996), L'home que xiuxiuejava als cavalls (1998)

La seva primera pel·lícula com a director va ser el drama Gent corrent (1980), que va ser premiada amb quatre Oscars.

De tota la seva filmografia us deixaré "L'home que xiuxiuejava als cavalls" una pel.licula que m'entra pels ulls (meravelloses imatges) i em va directa al cor, indescriptible l'escena 7 quan el cavall torna a ell.



"L'home que xiuxiuejava als cavalls"

Dues adolescents pateixen un accident mentre munten a cavall. Una mor. Grace, l'altra, perd una cama i queda molt traumatitzada. Els seus pares, que no es porten molt bé, no saben què fer perquè la noia recuperi l'alegria. Fins que Annie, la mare, pren una dràstica decisió: deixa temporalment la seva feina en una revista, i es porta la seva filla i el cavall (aquest es troba en estat semisalvatge des de l'accident) a Montana. Allà viu Tom Booker, un cèlebre cuidador de cavalls.

Fantàstic film, inspirat en la novel.la de Nicholas Evans (hi ha canvis importants, sobretot al final), té alguns punts en comú amb Els ponts de Madison . Robert Redford tria un tema perfecte per subratllar els contrastos entre la pau de la natura i el tràfec de la gran ciutat. El personatge de Tom, que Robert Redford es reserva (és la primera vegada que Redford dirigeix i actua en un film), és un veritable bombó, i li va com anell al dit.

Film contemplatiu, amb una fotografía dels paisatges de Montana alucinant, i que agradarà un munt als amants dels cavalls, ofereix a més una història sòlida.

El film reflecteix les tensions en una família (com l'amor entre marit i dona ha perdut força, els dubtes entre un nou romanç o la fidelitat, l'apropament a una filla que està lluny, molt lluny) amb intensitat, i atrapa de ple al espectador...www.decine21.com

Clicant aquí podreu veure tota la pelicula al youtube, ara si, en 18 parts, però amb molt bona imatge. Desitjo que la disfruteu.