divendres, 21 de maig del 2010

Mark Knopfler - Going Home




Mark Knopfler (12 d'agost de 1949 a Glasgow, Escòcia) és un guitarrista i cantant britànic més conegut per la seva feina amb la banda Dire Straits, que va liderar.

Dire Straits és un grup de música britànic de rock format el 1977 pels dos germans Mark Knopfler (guitarra i veu) i David Knopfler (guitarra), John Illsley (baix) i Pick Withers (bateria), amb Ed Bicknell com a mànager.
El seu cantant i guitarrista Mark Knopfler continua al món de la música en solitari, i ja ha tret al mercat 4 discs: Golden heart, Sailing to Philadelphia, The Ragpicker's dream i Shangri-la. També ha composat la banda sonora d'algunes pel·lícules, entre les que destaquen: Local hero, Cal, Comfort & Joy, The princess bride, Last Exit to Brooklyn, A shot of glory, etc.

Local Hero és la primera banda sonora publicada pel líder de Dire Straits, Mark Knopfler, per a la pel·lícula homònima de Bill Forsyth. La música va atreure a molts dels seguidors de Dire Straits i encara avui dia és un dels treballs més reconeguts de Mark Knopfler. Mark Knopfler sol utilitzar la peça Going Home com a tancament de la majoria dels seus concerts.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per l'amic de un amic....