dilluns, 24 de maig del 2010

Història del Festival de la Cançó d'Eurovisió - 1964- 1965- 1967- 1968

Història del Festival de la Cançó d'Eurovisió

El Festival de la Cançó d'Eurovisió en (anglès Eurovision Song Contest; en francès Concours Eurovision de la Chanson) és un festival de la cançó televisat de caràcter anual i amb participants de nombrosos països, les televisions (majoritàriament públiques), són membres de la Unió Europea de Radiodifusió. El festival ha estat transmès cada any des de 1956, i és un dels programes de televisió més antics que encara es transmeten al món. A més és el festival de la cançó més gran en termes d'audiència, la qual s'ha estimat entre 100 i 600 milions internacionalment. L'esdeveniment és transmès al voltant del món (més enllà d'Europa) a països com Argentina, Austràlia, Canadà, Colòmbia, Egipte, El Salvador, Jordània, Mèxic, Hong Kong, Índia, Corea del Sud, Nova Zelanda, Veneçuela i els Estats Units ; encara que aquests països no participen. El festival és històricament conegut per ser un promotor només de música pop. No obstant això, en anys recents s'han presentat al festival diversos temes pertanyents a altres gèneres com àrab, pop-rap, dance, rock, llatina, metall, Punk, entre altres.

El nom del concurs ve de la Xarxa de Distribució de Televisió d'Eurovisió (Eurovision Network), que està controlada per la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i pot arribar audiències potencials de més de mil milions de persones. Qualsevol membre actiu de la UER pot participar al Festival i tots els països d'aquest continent han participat (a excepció de Liechtenstein, Kosovo i la Ciutat del Vaticà) i fins i tot han participat algunes cadenes de països africans i asiàtics, com el cas del Marroc i Israel. Al pas dels anys, el festival ha crescut d'un simple experiment televisiu a una institució internacional de grans proporcions i el terme "Eurovisió" és reconegut al llarg del continent.

La seva última edició, el Festival de la Cançó d'Eurovisió 2009, va ser realitzat entre el 12 i el 16 de maig de 2009 a la ciutat russa de Moscou. Noruega es va proclamar guanyadora amb el tema Fairytale, interpretat per Alexander Rybak.



La guanyadora de l'any 1964




La guanyadora de l'any 1965




La guanyadora de l'any 1967, que si recordeu va actuar descalça



Raphael que va quedar en la 6a posició l'any 1967



La guanyadora de l'any 1968