dimarts, 6 d’abril del 2010

Mari Trini - Yo no soy esa

Avui és compleix un any de la mort de Mari Trini, dedico aquesta entrada en memòria a tot el seu legat, la seva força, la seva veu i les seves cançons...
...que siguis feliç allà on siguis.



María Trinidad Pérez-Miravete Mille (Caravaca de la Cruz, 12 de juliol de 1947 - Múrcia, 6 d'abril de 2009) va ser una cantant espanyola.

Als 7 anys contrau una malaltia que la tindrà al llit fins els 14. És durant aquesta època que, per combatre la soledat, aprèn a tocar la guitarra i composa els seus primers temes, com ara la cançó Mañana. Temps després viatjà a Londres i posteriorment a París, on acabà establint-se i enregistrà els seus primers discos amb la companyia RCA.

Al 1968 torna a Espanya. A l'any següent, ja a Hispavox, enregistrà un treball homònim però no serà fins Amores, el seu següent disc, que li arribà la fama.
Tot i haver estat apartada bastants anys de l'escena musical per causa d'una depressió i una posterior operació quirúrgica, va estar treballant fins el darrer moment composant temes nous. Fou molt coneguda per la seva veu i les seves cançons que recordaven l'estil de la postguerra de França i Anglaterra, on visqué de jove.
Durant els darrers anys de la seva vida vivia a Espinardo (Múrcia).

Morí a l'hospital de Morales Meseguer de Múrcia, després d'una llarga malaltia i quan preparava un espectacle que serviria de comiat del món artístic i escrivia un llibre de poesia que pensava editar.

Informació extreta de Viquipèdia