dijous, 18 de març del 2010

El diari de Noah (2004)

The Notebook (Títol a Espanya "El diari de Noah"). Títol a Hispanoamèrica "Diari d'una passió") és una pel•lícula de drama-romàntic estrenada l'any 2004 i que està dirigida pel director Nick Cassavetes, la seva producció està feta per Mark Johnson i Lynn Harris.

La pel.lícula està protagonitzada per Ryan Gosling com Noah Caulhoun i Rachel McAdams com Allie Hamilton. El llargmetratge ensenya la història d'amor de dos adolescents de diferents classes socials en els anys 40, dècades més tard un home anomenat Duke paper realitzat per James Garner compte aquesta història d'amor en una residència d'ancians a una dona malalta de demència.

La pel.lícula està basada en el Best Seller, "El quadern de Noah" de l'escriptor nord-americà, Nicholas Sparks, autor d'altres novel.les com "Missatge a l'ampolla". La pel•lícula va rebre 12 premis i 3 nominacions.

"El diari de Noah", una història d'oportunitats perdudes, sobre el fer-se gran i el poder de l'amor durador. Nick Cassavetes dirigeix el guió de Jeremy Leven. El film no va rebre cap nominació ni en els globus d'ors, ni en els Oscar, però tot i així va rebre sis Teen Choice Awards entre d'altres premis.


Sinopsis

Estem en els anys quaranta. Una noia va a la ciutat costanera de Seabrook (Carolina del Nord) per passar l'estiu amb la seva família. Allie Hamilton, encara adolescent, coneix a un noi local - Noah Calhoun - a la fira. Només veure-la, Noah sap que ell i Allie estan destinats a viure junts. Encara que ella és d'una família adinerada i ell és un pobre treballador de fàbrica, al llarg d'un apassionat estiu del sud els dos s'enamoren profundament. Les circumstàncies i el sobtat esclat de la Segona Guerra Mundial els separen, però ambdós conserven viu el record de l'altre. Quan anys després Noah torna de la guerra, Allie ha sortit irrevocablement de la seva vida però no del seu cor. Encara que Noah ho ignora, Allie ha tornat a Seabrook, el lloc on es van enamorar. Però està compromesa amb Lon, un ric soldat que va conèixer mentre feia treballs voluntaris en un hospital militar. Dècades després, un home llegeix una vella i descolorida llibreta a una dona a qui visita regularment a la residència d'ancians. Encara que els seus records s'han esvaït, el fascina l'emotiva història de Allie i Noah i durant uns moments és capaç de reviure l'època apassionada i turbulenta en la qual van jurar passar la resta de la seva vida junts.



Les frases

"El millor tipus d'amor és aquell que desperta l'ànima i ens fa aspirar a més, ens encén el cor i ens porta pau a la ment. Això és el que tu m'has donat i el que jo esperava donar-te sempre" Ryan Gosling

"Has estimat alguna vegada a algú fins arribar a sentir que ja no existeixes?, Fins al punt en què ja no us importa el que passi?, Fins al punt en què estar amb ell ja n'hi ha prou, quan et mira i el teu cor s'atura per un instant?. Jo sí ... ". Ryan Gosling

No serà fàcil, serà molt difícil. Haurem de treballar tots els dies. Però estic disposat, perquè et vull, et vull per sempre. Tu i jo, diàriament".