divendres, 19 de març del 2010

Casablanca (1942)

Obra mestra del cinema amb una història d'amor i desamor com cap altra. Recomanació indispensable, tot i que hi ha versió en color cal veure-la en blanc i negre. L'ambient, la fotografia, aquesta època enmig d'un conflicte, els personatges en el seu límit, l'amistat, el record, tantes i tantes coses hi ha. Film indispensable per a qualsevol cinèfil que es preï, si no l'has vist tens una assignatura pendent obligatòria.

La història és la d'un home Rick que regenta un club a Casablanca. Aquesta és una ciutat al nord d'Àfrica, punt clau perquè els que fugen de la guerra puguin anar en avió cap terreny pacífic. Un dia arriba ella, un antic amor d'ell que encara no ha cicatritzat. Està casada i el necessita per sortir d'allà. Tots dos s'estimen, ella és capaç de tot pel seu actual marit, però els records es barregen amb la realitat que viuen.

La música és excel•lent i la cançó memorable, la fotografia estupenda en aquest immillorable blanc i negre, un gran final emocionant, molt premiada i el millor del director Michael Curtiz, i els seus actors en concret Humprey Bogart, Ingrid Bergman, Claude Rains, etc. . indispensable.

Cliqueu a sobre la imatge per enllaçar amb el vídeo de la pel.lícula