dimarts, 31 d’agost del 2010

Duo Dinámico - Adiós verano adiós - 1970 -

La història de Manuel de la Calva i Ramón Arcusa com artistes, és sens dubte, una història fascinant i definitivament atípica. Fills de famílies humils, (d'emigrants bascos i aragonesos respectivament), van trobar a la seva Barcelona natal tot el necessari per a l'èxit, que van exportar immediatament a tota Espanya i Sudamèrica. També com a autors, productors o arreglistes, moltes de les seves obres han estat grans èxits per altres artistes des de Suècia a Austràlia, o des de França al Japó.

El Duo Dinàmic, sent encara molt joves, neix a Barcelona el 28 de desembre de 1958. Alguns professionals de companyies de discs els senten cantar en les sales de festa que ja els comencen a contractar, i després de converses i de diverses proves, graven el seu primer disc a la tardor de 1959.
El Duo ha estat pioner en moltes coses, van ser els primers que es van atrevir a vestir suéteres vermells, pantalons blancs i mocassins. Van dir que una noia de 15 anys ja es podia enamorar.

Van participar en diferents festivals amb vinticinc de les seves cançons, aconseguint diversos premis, sent el més destacat el del Festival d'Eurovisió de l'any 1968, amb la cançó "La, la, La": única vegada guanyat pel nostre país en solitari.
Mai han donat un escàndol ni nota malsonant, segueixen al peu del canó, des que van tornar l'any 1978, després d'abandonar el 1973 els escenaris

Avui els portem aquí perquè ens acomiadin l'estiu, és hora que ens mentalitzem que començaran de nou les tasques rutinàries, i com el que no vol la cosa, la tornada a la normalitat, reprendre el que deixem aparcat, en fí acomiadar-nos de platja , relax, festes.....que l'estiu es va acabant


Duo Dinámico - Adiós verano adiós

Vuelan al cielo las hojas
los alamos dicen adios
A este verano marchito
que nuestro amor contemplo
Hoy es la ultima noche
mañana tu partiras
Hacia destinos extraños
quien sabe si volveras
El verano termina ya
y con el mi amor se va
Adios verano adios
Flores y campos marchitaran
ya no habra mas primavera
Adios verano, adios amor

La noche despliega su manto
el pajaro enmudecio
La fuente paro su canto
no quieren decirte adios
Puede que un dia regreses
o puede que no vuelvas mas
Aunque cien años pasaran
no te podria olvidar olvidar

El verano termina ya
y con el mi amor se va
Adios verano adios
Flores y campos marchitaran
ya no habra mas primavera
Adios verano, adios amor


Si entreu en aquest enllaç trobareu tota la informació sobre ells.

                                 Web del Duo Dinámico