dimecres, 21 de juliol del 2010

Robin Williams

Tal dia com avui va nèixer...

Robin Williams (n. 21 juliol de 1951 ) és un actor i comediant nord-americà guanyador dels premis Oscar i Globus d'Or .
En 1967 la família de Williams es va traslladar a Marina County, a Califòrnia . A l'escola on va continuar els seus estudis, es va despertar el seu interès pel teatre. Arran d'això va abandonar els estudis de política, amb la intenció d'iniciar una carrera d'actor. La casualitat va portar a ingressar a la prestigiosa acadèmia d'interpretació Juilliard School a Nova York . Tres anys després, Williams va tornar a Califòrnia i es va instal.lar a San Francisco , buscant la seva oportunitat per a actuar en comèdies teatrals. En 1976 va tenir una audició i va ser contractat, el que va marcar l'inici de la seva carrera

Entre 1987 i 1991 Williams va actuar entre altres en tres pel lícules que li van valer una nominació al Oscar com a millor actor principal. La primera va ser Bon Dia, Vietnam, on va interpretar a un locutor de ràdio de l'exèrcit durant la guerra de Vietnam .
La segona nominació la va guanyar per El club dels poetes morts (Dead Poets Society), en què el seu paper va ser de professor de literatura d'una escola, i la tercera per El rei pescador (The Fisher King) en la qual interpreta un vagabund.

El seu talent a canviar la veu i imitar accents li va permetre fer papers hilarants, com a La senyora Doubtfire (pare per sempre). A la dècada dels 90 , Williams alternar papers còmics amb interpretacions dramàtiques realitzant papers de perfils psicològics molt complexos com és el cas del film Retrats d'una obsessió , i es va convertir en un dels grans actors contemporanis. Des del principi de la seva carrera Williams va lluitar amb gran esforç per conservar la seva personalitat única com a humorista i per convertir-se al mateix temps en un excel.lent actor de caràcter. Tenia clar que no havia de perdre les seves qualitats pròpies, però que necessitava dominar la interpretació per ser algú en el món del cinema. Va aconseguir certament realitzar el seu objectiu. Considerat un actor de gran versatilitat tant en comèdia com a drama, guanya finalment el tardà reconeixement de l'Acadèmia, que li atorga l'Óscar per la seva actuació a Good Will Hunting , filmada el 1997.

Good Will Hunting


















Good Will Hunting (El indomable Will Hunting a Espanya i A la recerca de la destinació a Hispanoamèrica ) és una pel lícula de 1997 dirigida pel director Gus Van Sant . La pelicula va obtenir 9 nominacions als Oscar (guanyant dos d'ells: un a l' Millor guió original , per Matt Damon i Ben Affleck i l'altre al millor actor de repartiment per Robin Williams
Està ubicada a Boston , Massachusetts i explica la història de Will Hunting, (interpretat per Matt Damon ), un jove prodigi però problemàtic que treballa com a personal de manteniment a la universitat de MIT , malgrat el fet de posseir un gran coneixement i facilitat per les matemàtiques del nivell més alt, avantatjant a qualsevol a l'escola, i fins i tot del país.Pasa el temps amb els seus col.legues (el rol del seu millor amic l'interpreta l'actor Ben Affleck , amb qui va escriure el guió).
Will és capaç de resoldre un problema plantejat per un professor de matemàtiques del MIT, Gerard Lamb ( Stellan Skasgard ), el qual li busca, i després de treure'l de la presó acusat de pegar a un policia en una baralla es posa a treballar amb ell. Paral.lelament a això, Will coneix a una noia en un bar de Harvard , paper interpretat per Minnie Driver , alhora que coneix al psicòleg Sean McGuire ( Robin Williams ), que li ensenya l'essencial de la vida: aprendre a seguir els dictats del cor.

Will ha d'aprendre a deixar enrere el passat i poder seguir endavant amb la seva vida. És un jove que ha de lluitar amb ell mateix i amb les seves relacions personals, intentant solucionar els seus problemes pas a pas de manera que pugui obrir-se als altres i començar a posar la seva immesurable potencial intel.lectual a treballar. Així, ha d'acceptar que té una capacitat excepcional, un talent insuperable, i que ha de fer allò que més vol.

Bon guió, bona direcció, bona fotografia, i bona plantilla d'actors
Però el més important d'aquesta obra no és el continent, sinó el contingut
Espero que la gaudiu.