dimarts, 20 de juliol del 2010

Carlos Santana - Flor de luna - 1977 -

Tal dia com avui va nèixer...

Carles August Santana Alves ( Autlán de Navarro , Jalisco , Mèxic , juliol 20 de 1947 [1] ), és un guitarrista mexicà de jazz-rock i rock llatí, multiganador del Grammy . Està considerat el 15. º guitarrista de tots els temps , segons la revista Rolling Stone.
El seu pare va ser violinista en una banda de mariachi en el seu natal Autlán, Jalisco. De jove, Carlos aprendre a tocar el violí , però el va canviar per la guitarra quan tenia vuit anys.. En 1955 la seva família es va mudar a Tijuana . Carles, als vuit anys es va dedicar a la guitarra, va estudiar i va emular els sons de BB King , T-Bone Walker i John Lee Hooker sota la tutela del mestre Javier Bátiz . Mentrestant tocava amb conjunts locals com Los TJ's del qual era baixista, on va afegir el seu propi toc i sentit original a les cançons populars de rock 'n roll de la dècada dels cinquanta. En seguir tocant amb diferents conjunts al llarg del recorregut "Tijuana Strip," va començar a perfeccionar el seu estil i so.


Al principi es va quedar a Tijuana per millorar la seva perícia musical en els clubs locals, quan la seva família es va mudar de nou, aquesta vegada a San Francisco , Califòrnia en l'any de 1960, però aviat la va seguir, es va trobar matriculat a l'escola, aprenent anglès, i volent tocar música. Al mateix temps, Carles va ser submergit en l'ambient pintoresc de Sant Francesc, amb les seves diverses influències culturals i estils musicals. -Wikipedia-


Flor de luna