divendres, 28 de gener del 2011

“Sapore di Sale, una crónica sentimental italiana” de Arturo San Agustín

Arturo San Agustín va presentar el passat dia 18 la seva obra “Sapore di Sale, una crónica sentimental italiana”. El cantautor Joan Manuel Serrat ha escrit el pròleg del llibre que relata una crònica de viatges i aventures humanes en un recorregut per Itàlia.

Amb motiu d’un viatge de l’autor i el cantant, San Agustín deixa anar la seva imaginació descrivint a diversos tipus humans, la seva forma de vida, els rituals i les cançons així com la gastronomia d’una de les regions més variades i desconegudes d’Itàlia.


Per fer-ne un tastet us deixo aquí teniu un paràgraf del llibre que us recomano plenament

Y ya digo, quizá no sea ella, pero yo, a quien veo, es a ella. No todo lo que suena es canción. Una canción es sólo esa historia o apunte, incluso sugerencia, que nos sabemos de memoria y que siempre nos devuelve a lo mejor del pasado, esos días o quizá sólo ese instante que probablemente tampoco existió, pero que la canción siempre nos hace creer que fue una realidad. Por eso hay tan pocas canciones.
Es ella. Mientras la observo, pienso en aquella bala de suicida que a Gino Paoli se le quedó alojada en su corazón, en su pericardio de gallo sentimental, de gallo con demasiadas gallinas, cuando decidió quitarse la vida apuntando al corazón, a su corazón. La historia de algunas mujeres la escriben las pistolas de algunos hombres, que antes o después se pegan un tiro.

He trobat un trosset de llibre per tastar-lo millor, ben segur que si ho llegiu us enganxarà com a mi i el comprareu.

Aquí trobareu el primer capítol i la informació del llibre.

http://www.grup62.cat/ca/llibre/sapore-di-sale_12681.html