dimarts, 21 de desembre del 2010

Raphael - El Tamborilero - 1965 -


El Tamborilero - Raphael

El camino que lleva a Belén
baja hasta el valle que la nieve cubrió.
Los pastorcillos quieren ver a su Rey,
le traen regalos en su humilde zurrón
(rom pom pom pom, rom pom pom pom)
Ha nacido en un portal de Belén,
el Niño Dios.

Yo quisiera poner a tus pies
algún presente que te agrade Señor,
mas Tú ya sabes que soy pobre también,
y no poseo más que un viejo tambor.
(rom pom pom pom, rom pom pom pom)
¡En tu honor frente al portal tocaré
con mi tambor !

El camino que lleva a Belén
yo voy marcando con mi viejo tambor,
nada mejor que te pueda ofrecer,
su ronco acento es un canto de amor
(rom pom pom pom, rom pom pom pom)

Cuando Dios me vió tocando ante El me sonrió.


LA CANÇÓ DE L'TIMBALER (The Little Drummer Boy)

La cançó amb la que el 1965 Raphael es va fer amic de l'audiència, i que es convertís en la cançó de Nadal per excel • lència des de llavors. La van compondre Katherine K. Davis, Henry Onorati i Harry Simeone el 1958. La lletra explica la història apòcrifa d'un noi pobre que en no poder permetre's l'adquisició d'un regal per al nen Jesús, toca el seu tambor per al nadó. La història és alguna cosa semblant a una antiga llegenda del segle XII explicada per Anatole France a Le jongleur de Notre-Dame (El malabarista de Notre Dame), que va ser adaptat en una òpera en 1902 per Jules Massenet. En la llegenda en francès, però, un malabarista fa jocs malabars davant l'estàtua de la Mare de Déu. A "La Cançó del Timbaler", un noi "bateria" toca el seu tambor per al nadó Nen Jesús.

La lletra de la versió espanyola va ser creada pel poeta, lletrista i adaptador Manuel Clavero (que no és altre que Manuel López-Quiroga; fill del inoblidable Mestre Quiroga).

El 5 de febrer de 1966 la "Canción del Tamborilero" interpretada per Raphael es va situar en el número u en la venda de singles d'espanya i va romandre en aquest lloc durant 2 setmanes.

Raphael ha interpretat aquest tema en milers de concerts, de vegades tocant ell mateix un tambor, i l'ha cantat, fins i tot, en ple mes d'agost. Font: Raphael Worldwide Site