dilluns, 22 de novembre del 2010

Paloma San Basilio

Tal dia com va néixer

Paloma San Basilio (Madrid, 22 de novembre de 1950) és una cantant i actriu espanyola.

Es tracta d'una de les intèrprets més populars i prestigioses en l'àmbit de la cançó melòdica en castellà. La potència vocal de Paloma San Basilio, i la seva precisió i nitidesa en el fraseig són les seves característiques més destacables.
El 1980 gaudeix l'èxit de la mà de l'òpera-rock Evita, triomfant en els teatres de Madrid, Barcelona, Sant Joan de Puerto Rico, Mayagüez, Caracas, Panamà, Santo Domingo, Sant Josep, Bogotà, Quito, Lima, Santiago de Xile i Miami. La fama de Paloma s'ageganta tant en els països que ja havia visitat com en els països en els que per problemes polítics no va poder presentar Evita.
El 1985, participa al Festival d'Eurovisió cantant la cançó La festa va acabar, que dóna per títol al nou àlbum compost i produït per Juan Carlos Calderón. Lamentablement, no va passar del lloc 14 al Festival d'aquest any. Dins de la sèrie La comèdia musical espanyola de Televisió Espanyola protagonitza Les Leandras i La ventafocs del Palace i co-protagonitza una tercera, el sobre verd, on canta D'una monedeta d'or. Les tres revistes surten en discos al mercat.


El 1991, va realitzar un concert a duo amb el tenor Plácido Domingo a Miami, que va ser editat en vídeo i LP i que va aconseguir vendes multimilionàries.

El 2008 va realitzar la gira "ENCANTADOS", acompanyada pel mestre Luis Cobos, juntament amb una orquestra sinfonica de més de 60 músics. Gira de la qual va sortir a la llum un DVD de la mateixa així com un CD recollint els millors moments.

D'aquesta gira us deixaré aquest vídeo gravat en directe els dies 11 i 29 de juliol de 2008 amb Paloma San Basilio i la direcció d'orquestra i arranjaments musicals de Luis Cobos. Desitjo que us agradi



Paloma San Basilio - Et Maintenant

Porque te vas?, porque te
alejas? fue sin querer,
que tu orgullo herí.

Que voy a hacer?, si tú me
dejas, sin tu amor,
que será de mí?.

Ya un sol no habrá como el de ayer ni un
cielo azul, ni un atardecer.

ya no he de ver, si tú te vas, amanecer,
jamás.

Que voy a hacer si todo ha muerto, si para
mí, no hay bien ni mal.

El mundo está sin ti desierto sin tu amor
todo me da igual.

Ni el mas allá, me importa ya tú
eres el fin y la eternidad.

Todo se irá, para los dos y quedará
tu adiós.

Que voy a hacer si tú me
dejas, que voy a hacer
sin ti.