diumenge, 28 de novembre del 2010

Jeanette - Por que te vas - 1974 - 2005 -

"Porque te vas" és la segona producció de Jeanette sota la direcció de la disquera HISPAVOX i produïda per Rafael Trabucchelli, escrita per José Luis Perales, llançada el 1974 en qualitat de senzill doble.

Però, aquest material no va tenir la promoció adequada que s'esperava, per la qual cosa, Jeanette va decidir passar el glop amarg i fitxar per una altra disquera, l'alemanya Ariola.

En realitat tant HISPAVOX com Ariola no trobaven el ritme adequat per a la veu de Jeanette, a part que la cantant també sentia la incomoditat de cantar cançons que no anaven d'acord al seu estil musical que després trobaria forçadament en "Corazón de poeta" al comandament de la disquera RCA.

Per 1976 i amb unes forçades vacances, Jeanette rebria una agradable sorpresa després de tot. En aquella època Carlos Saura rodava la seva pel.lícula "Cria cuervos" i no trobava tema indicat per a la presentació de la pel-lícula que el de la cantant, composta per Perales. És així que Jeanette accedeix a la petició de Saura de col.locar la cançó en la pel lícula però Jeanette no sabia que la cançó seria el tema principal.

El resultat era d'esperar, "Porque te vas" va encantar a tot aquell que va veure la pel lícula. Esta clar que la cançó va necessitar de l'empenta
de la pel-lícula per fer-se coneguda. Amb això Jeanette va aconseguir més èxit que amb la seva antecessora "Soy rebelde" i gràcies a "Perque te vas" la cantant ha aconseguit la fama mundial que encara conserva com a cantant de talla mundial.

Perque te vas es va posicionar -N º1 per diversos mesos amb 4.000.000 de còpies venudes a tot Europa i Amèrica, arribant fins i tot a Àsia. Va ser tant l'èxit que va tornar a rellançar esplèndidament la carrera de Jeanette. Fins i tot, la cantant va decidir traduir el tema al francès amb el títol de "Pourquoi teu vis". Però el públic es va quedar amb la versió espanyola.

I malgrat els anys, "Perque te vas" s'ha sabut mantenir en el temps. Des que Jeanette no treu nou material, no hi ha presentació en TV o en shows on no la canti. I és més, cal reconèixer que el públic la recorda més amb aquesta cançó, tal reflex és que l'any 2005 a França on es va celebrar la festa de la Torre Eiffel i en l'escenari Jeanette va tornar a interpretar-la aconseguint ple total. Pel 2010, a Lima, Jeanette ha aconseguit omplir el Jockey Club del Perú amb més de 13. 000 persones on es va tornar a corejar la cançó a l'entrada ia la sortida de la cantant a l'escenari. FONT: Wikipedia.




Jeanette - Por que te vas - 1974

Hoy en mi ventana brilla el sol
Y un corazón se pone triste
Contemplando la ciudad
Porque te vas

Como en cada noche desperté
Pensando en ti
Y en mi reloj todas las horas vi pasar
Porque te vas

Todas las promesas de mi amor se irán contigo
Me olvidarás, me olvidarás
Junto a la estación yo lloraré igual que un niño
Porque te vas, porque te vas

Bajo la penumbra de un farol se dormirán
Todas las cosas que quedaron por decir, se dormirán
Junto a las manillas de un reloj esperarán
Todas las horas que quedaron por vivir, esperarán

Todas las promesas de mi amor se irán contigo
Me olvidarás, me olvidarás
Junto a la estación yo lloraré igual que un niño
Porque te vas, porque te vas

Porque te vas, porque te vas


En aquest enllaç us deixo el video de l'any 2005 a França on és va celebrar la festa de la Torre Eiffel, i on Jeanette va cantar en espanyol aquesta cançó.