dijous, 30 de setembre del 2010

Tony Curtis

L'actor nord-americà Tony Curtis, ha mort aquesta passada nit a la seva residència de Las Vegas als 85 anys d'edat d'un atac de cor.
Curtis, el nom real era Bernard Schwartz, va néixer el 3 de juny de 1925 al Bronx (Nova York) en el si d'una família de jueus hongaresos.

Des de 1949 va treballar en més de 140 pel lícules, entre les quals destaca 'Ningú no és perfecte' ('Some Like It Hot', de Billy Wilder, 1959, al costat de Marilyn Monroe i Jack Lemmon). Es la que us deixaré per a veure en aquest vídeo, perquè no sigui un comiat trist, riurem amb aquesta escena. Espero que us agradi.

Some Like It Hot (coneguda com Una Eva i dos Adanes (Argentina i Mèxic) Con faldas y a lo loco (Espanya) i Ningú no és perfecte (Catalunya) és una comèdia de 1959 de Billy Wilder protagonitzada per Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft, Pat O O'Brien, Joe E. Brown i Nehemiah Persoff.

SINOPSI: Joe i Jerry són dos músics del munt que es veuen obligats a fugir després de ser testimonis d'un ajust de comptes en temps de la llei seca. Ja que no troben feina, decideixen vestir-se de dones per tocar en una orquestra. Joe aviat assumirà un doble rol, ja que fingeix ser un magnat impotent per conquistar a Sugar Kane, mentre que Jerry és perseguit per un milionari que vol casar-se amb ell creient-se que és, en realitat, una dona. (FilmAffinity).Una obra mestra amb un delirant diàleg final posa colofó a un film en veritat perfecte. (Pablo Kurt: FilmAffinity

En les seves últimes entrevistes, expressava la distància amb el món del cinema que ell va conèixer: «Ara estan tots morts. Cary, Jack Lemmon, Sinatra, tots els meus amics de Hollywood. De vegades, em sento molt sol ».. A partir d'avui Tony esteu tots junts una altra vegada ... adéu ..... Descansi en pau

Us deixo aquest enllaç d'una entrevista que va concedir l'any 2008