dimarts, 23 de març del 2010

Una historia verdadera - David Lynch (1999)

Avui vull parlar-vos d'una pel.lícula que mereix que la veieu per varies raons:
perquè està basada en una història real, perquè és tan senzilla que és perfecte, perquè és una pel.lícula que ha sabut defensar de manera destacada el sentiment més pur que un ésser humà pugui mai experimentar, l'amor. Ja sigui cap a la teva parella o cap a la teva família, l'amor és el qui manté viva la gent noble i amb cor.

Us asseguro que aquesta pel.lícula, remourà els sentiments a més d'un o d'una.

Finalment jo també destacaria la seva música. Podem escoltar un Angelo Badalamenti que per la seva partitura a Una historia verdadera va ser nominat al Globo de Oro al 1999.

Angelo Badalamenti - Una historia verdadera  (cliqueu a sobre per escoltar)

Sinopsi:

Quan un es fa vell, la perspectiva que tens de la vida dóna un tomb, sobre tot allò al que li dónes importància. Com diu Alvin Straight "aprens a separar la pols de la palla".

Quan a un xacrós ancià, amb un emfisema pulmonar i problemes en la visió i al maluc, li diuen que el seu germà, amb qui no parla des de fa deu anys ha patit un atac de cor, decideix deixar-ho tot de costat, el seu orgull, el seu malestar i el seu enuig per anar-l’ho a veure. No vol fer les paus, tot el que va passar ja està oblidat a qui li importa ja? només vol tornar a estirar-se i mirar les estrelles amb ell.

Sense un altre vehicle que un vell tallagespa, travessa l'estat per anar a la recerca del seu germà. Un viatge que dura ni més ni menys que sis setmanes. Sis setmanes acampant en els boscos, amb l'única companyia de la seva vella segadora John Deere. Sis setmanes desafiant les seves malalties, sis setmanes sense saber l'estat del seu germà, sis setmanes sense saber si el seu viatge haurà valgut la pena, sis setmanes ...

Una història que et encongeix el cor, una història que com diu el seu títol és de veritat, una història que fa plantejar les coses importants de la vida, una història que dóna sentit a la nostra pròpia existència.

El tèrbol David Lynch ens deixa una pel.lícula per al record allunyada completament del seu estil, amb una fotografia sorprenent pels estats d'Iowa i Wisconsin. Una obra mestra que t'arriba al cor, positiva, optimista i molt bella.

Una pel.lícula indispensable per aquells que gaudeixen del bon cinema, perquè Una història veritable és cinema dels de veritat.

Per acabar us deixo una petita mostra del que hi podeu trobar. Espero que la gaudiu.



Dedicada al nostre amic Joan, que amb aquestes tardes pel Boulevard ens omple de tans bons sentiments i tantes melodies que ens fan viatjar en el temps i gairebé en l'espai.

1 comentari:

Anònim ha dit...

.................... gràcies.
Tant sols intento explicar coses per tanta i tanta gent que esta farta de xerrameques i mentires ... i que vulguin "observar", entre les paraules, que i ha un'altre món mès enllà del que ens bombardeijan en tot moment ..... entre aquesta gent, tú portes la bandera amb el teu excel.lent bloc i la teva manera de ser.