dissabte, 20 de febrer del 2010

El caçador (The Deer Hunter) (1978)

"El Caçador" és una epopeia sorprenent, plena de força i intensitat que tracta de tres homes, obrers siderúrgics de Pennsylvania, les vides es transformen de manera irreversible al mig de la tràgica devastació de la guerra del Vietnam. Quan Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) i Nick (Christopher Walken) són fets presoners pel Vietcong, es veuen obligats a jugar a la ruleta russa pels seus inhumans capturats, que creuen apostes sobre quin d'ells sobreviurà. La experiència de la captura els produeix horribles ferides físiques i psicològiques, i quan Michael torna a Saigon per complir una vella promesa feta a un dels seus amics, fa un descobriment inesperat i horripilant.

"El Caçador", dirigida per Michael Cimino, va aconseguir ni més ni menys que cinc Oscar el 1978: els de Millor Pel•lícula, Millor Director, Millor Actor, Millor Actor Secundari (Christopher Walken), Millor Muntatge i Millor So.



No deixeu de veure i escoltar aquest vídeo, la música...Cavatina

Cavatina és una peça de guitarra clàssica, composta per Stanley Myers. Es va fer famosa justament per ser el tema de la pel•lícula The Deer Hunter. (Traduïda com "El caçador" a Espanya).

La peça musical va ser gravada pel guitarrista clàssic John Williams, molt abans de la pel•lícula que li va donar fama. Originalment va ser escrita per a piano però per suggeriment de Williams, Myers la va reescriure per a guitarra i la va expandir. Després d'aquesta transformació, va ser primer utilitzada per a la pel•lícula The Walking Stick (1970). El 1973, Cleo Laine va escriure la lletra de la cançó i va ser gravada com "He Was Beautiful" acompanyat per John Williams.

Després de l'estrena de The Deer Hunter el 1979, la versió instrumental de "cavatina" de Williams es va convertir en un Top Hit al Regne Unit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Emocionant....gràcies per aquest bloc

Anònim ha dit...

Emocionant....gràcies per aquest bloc